#
13
0
149

Orpesa acollirà l'eixida de la primera etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana

L'ajuntament d'Orpesa ha acollit aquest matí l'acte de presentació de la 1ª etapa de la 69ª Volta a la Comunitat Valenciana, que partirà des de la localitat el 31 de gener del 2018. En l'esdeveniment han estat presents l'alcalde, Rafael Albert; la regidora d'Esports, Sonia Bellés; el director de la prova, Ángel Casero; i el responsable regional de Castelló i València Nord del Banc Sabadell, Cristóbal Peña.

L'etapa, tal com va detallar Àngel Casero, serà retransmesa a través de Eurosport a 59 països, amb una audiència que l'any passat va arribar a 14 milions de llars. “Açò significa una molt bona manera d'ensenyar al món aquesta població, que té unes platges meravelloses i unes carreteres estupendes per a entrenar”, va assenyalar. Un total de 174 corredors disputaran la Volta a la Comunitat Valenciana, de la qual formaran part equips capdavanters com el Movistar, el Sky o el Française des Jeux.

La presentació i la signatura dels equips tindrà lloc enfront de l'ajuntament a les 10.00 hores. Després del tall de la cinta, que durà a terme Rafael Albert, l'etapa donarà començament a les 11.20 hores amb un recorregut no competitiu de 6,4 quilòmetres per la localitat. Els ciclistes passaran pel carrer Doctor Clarà, la plaça Major i la plaça de la Constitució i continuaran fins al passeig marítim de la platja de la Petxina. D'ací enfilaran l'avinguda del Faro per a dirigir-se al carrer Galícia, on tindrà lloc l'eixida competitiva. L'etapa tindrà 182 quilòmetres i passarà per un port de segona categoria, encara que el punt d'arribada encara no pot ser revelat, va explicar el director de la prova.

L'alcalde va destacar en la seua intervenció l'impacte promocional que tindrà aquesta etapa per al municipi a nivell de turisme. “ La publicitat a través d'Eurosport va a ser molt important i açò és el que pretenem: ser un referent a nivell internacional. És precisament l'organització de proves esportives el mètode que hem triat per a portar turistes durant tot l'any, no solament a l'estiu. En aquest sentit, Sonia Bellés està fent un gran treball”, va manifestar.

La regidora, per la seua banda, va agrair a Àngel Casero “la seua gran implicació, que ha fet possible recuperar aquesta prova”. “En 2016, després d'alguns anys d'absència, Orpesa ja va acollir aquesta primera etapa amb una bonica contrarellotge. En 2018, a més de la Volta, també organitzarem una prova UCI de BTT. Vull agrair-li-ho al nostre alcalde, ja que açò fa que el nostre municipi estiga en el més alt del calendari esportiu”, va explicar.

“Per a Banc Sabadell és un privilegi formar part d'aquesta iniciativa, que posseeix un significat d'unió i vertebració del territori i d'hàbits de vida saludables”, va indicar Cristóbal Peña.

Etiquetes