#
13
0
149

L'Ajuntament amplia la xarxa wifi gratuïta amb quatre noves zones

L'Ajuntament ha habilitat quatre nous punts wifi de lliure accés, després de sumar-se al Pla Wifi-135 de la Diputació de Castelló. D'aquesta forma, serà el propi govern provincial el que gestione i finance el servei, la qual cosa suposarà un important estalvi per al municipi. L'Ajuntament, per la seua banda, ha oferit les seues instal·lacions municipals amb la finalitat de situar la infraestructura tecnològica, requisit fonamental per a poder acollir-se al pla.

Les noves antenes estan situades en la plaça Mallorca, l'Oficina de Turisme Amplaries, l'Espai Cultural i el parc situat al costat del recinte multiusos, enfront de la caserna de la Guàrdia Civil, per la qual cosa amb aquesta iniciativa es dotarà de cobertura sense fil als parcs situats enfront d'aquests punts, així com a part de les platges Morro de Gos i Amplaries.

“Aquesta mesura va a ser molt beneficiosa. D'una banda, afavoreix al turisme, ja que els estrangers que vingen i no tinguen tarifa de dades no van a tenir cap problema per a pujar fotos o comunicar-se. Per un altra banda, també ajuda a gent del poble que no té recursos per a contractar internet”, va assenyalar el regidor de Noves Tecnologies, Miguel Romero.

Per a utilitzar la nova xarxa wifi, l'usuari podrà connectar-se donant-se d'alta com a ‘nòmada’ o resident de la xarxa i així navegar de manera gratuïta; i no necessitarà canviar de clau per a connectar-se en les diferents zones de cobertura, ja siga a Orpesa o en  altre municipi que dispose de zones WiFi-135.

Aquests punts s'uneixen als ja existents en la platja de la Petxina i en el casc antic, amb antenes situades en l'Oficina de Turisme de la Petxina i Museu d'Orpesa, respectivament.

En tractar-se d'un servei gratuït s'oferirà en condicions controlades, amb la finalitat de garantir, dins de les possibilitats tècniques existents, un ús adequat i no abusiu del mateix, complint així amb la normativa vigent que regula les condicions d'explotació de xarxes i la prestació de serveis de comunicacions electròniques per les administracions públiques.